Şampiyonlar Ligi 2021/22 Sezonu Analizi
12.09.2021 - 11:43

Şampiyonlar Ligi 2021/22 Sezonu Analizi

Şampiyonlar Ligi’nde heyecan Salı günü oynanacak maçlarla başlayacak. Bu dev organizasyonda gruplardan neler beklenmeli sorusuna yanıt vermeye çalışacağız. Ayrıca Şampiyonlar Ligi’nin yeni sezon yayıncısını da sizlerle paylaşacağız.

Şampiyonlar Ligi’nde geçtiğimiz sezon Chelsea mutlu sona ulaştı. Manchester City’i mağlup etmeyi başaran Chelsea, bu sezon da mutlu sona ulaşmak istiyor. Gözler ise yaz transfer dönemini kusursuz geçiren Paris St Germain’in üzerinde olacak.

Şampiyonlar Ligi A Grubu Analizi


Şampiyonlar Ligi A grubunda Manchester City, PSG, Leipzig ve Club Brugge boy gösterecek. Messi’yi kadrosuna katan PSG, grubun favorisi. İkinci sırada ise Manchester City’nin bir üst tura çıkması bekleniyor. Sezona iyi bir başlangıç yapamayan ve geçen senenin gerisinde olacağı hissedilen Leipzig’in Club Brugge önünde üçüncü sırada yer alacağını tahmin ediyoruz. 

Grupta sıralamadan çok Pep Guardiola ile Lionel Messi’nin karşılaşması muhtemelen dikkat çekecek. PSG ile Manchester City’nin keyifli kapışmaları 28 Eylül ve 24 Kasım tarihlerinde.

Kadro kalitelerinin net bir sıralama belirlediği bu grupta sürpriz çıkma ihtimali zayıf. Sadece Leipzig’in biraz daha form tutmasıyla belki bir ikincilik yarışı izleyebiliriz. Bunun dışında 1-2 sıralaması değişse de gruptan çıkanlar değişmeyecektir.

Şampiyonlar Ligi B Grubu Analizi


B grubunda Liverpool, Atletico Madrid, Milan ve Porto kozlarını paylaşacak. Daha denk takımların mücadele edeceği bu grupta kadro kalitesiyle Liverpool, diğer ekiplerin bir adım önünde.

Ne kadar eski formunda olmasa da Van Dijk’ın dönmesiyle birlikte Liverpool, doğal şampiyonluk adaylarından biri haline geliyor. Liverpool’u Griezmann hamlesiyle daha da güçlü bir konuma gelen Atletico Madrid izliyor. Milan ve Porto da bu grupta sürpriz yapabilecek ekipler. 

Keyifli maçların oynanacağı bu grupta, berabere biten maçların sayısının fazla olabileceğini tahmin ediyoruz. Liverpool’u 1’e yazdıktan sonra diğer ekipleri sıralamak ise şu an için kolay değil.

Şampiyonlar Ligi C Grubu Analizi


Temsilcimiz Beşiktaş’ın yer alacağı C grubunda B grubu gibi denk güçler mücadele edecek. Bu grupta biraz daha rakiplerinden ayrılan ekip ise Borussia Dortmund. Gruptaki takımlar; Borussia Dortmund, Ajax, Sporting ve Beşiktaş.

Bu grubun bir sıralamasını yapmak kolay değil. Daha hiçbir maç oynanamadan Borussia Dortmund’u 1’inci sıraya yazabiliriz. İkinci sıra için Ajax rakiplerinden bir adım önde dursa da Beşiktaş da Sporting de 2’nci sırayı kapabilir. Gruptaki beklentimiz ise hemen hemen her maçın tempolu ve bol pozisyonlu geçmesi. 

Şampiyonlar Ligi D Grubu Analizi


D grubunda Shakhtar, Sheriff, Real Madrid ve Inter yer alıyor. Grubun favorisi Real Madrid. Bununla birlikte grupta birtakım “amalar” söz konusu.

Real Madrid eski kadro kalitesinde değil. Benzer bir durum Inter için de geçerli. Shakhtar ise Roberto de Zerbi gibi bir teknik adama sahip. Real Madrid ve Inter’i beklenenden daha fazla zorlayabilirler. Hatta sürpriz deplasman galibiyetleri almaları aslında çok da sürpriz olmaz. Sheriff ise ilk kez katıldığı Şampiyonlar Ligi’nde en azından puansız ayrılmamak için sahada olacak.

Şampiyonlar Ligi E Grubu Analizi


Şampiyonlar Ligi E grubunda iki ekip diğerlerinden bariz bir şekilde ayrılıyor. Bayern Münih, Barcelona, Benfica ve Dinamo Kiev’in yer aldığı grupta ilk iki sıranın Bayern Münih ve Barcelona’dan oluşması bekleniyor. Diğer yandan birtakım soru işaretleri de söz konusu.

Bayern Münih’in ligin şu zamana kadarki bölümünde oyun sistemini oturttuğunu söylemek kolay değil. Barcelona’da da kadro ciddi bir şekilde zayıfladı. Jorge Jesus yönetiminde, başkan nezdinde sezon başı kriz yaşasa da Benfica’nın iki ekibi zorlama ihtimali bulunuyor. Yine de maçlar başlamadan bir sıralama yapacak olsak; Bayern Münih, Barcelona, Benfica ve Dinamo Kiev sıralaması yaparız. 

Şampiyonlar Ligi F Grubu Analizi


Cristiano Ronaldo transferiyle gözler biraz da F grubunda olacak. Manchester United, Atalanta, Villarreal ve Young Boys, bir üst tur için mücadele edecekler.

Manchester United kadro kalitesiyle bu grupta 1’inci sıra için en güçlü aday. İkincilik için bizlerin favorisi Villarreal. Savunması Atalanta’dan daha iyi olan Villlarreal, bizce Atalanta’yı alt edebilecek güçte. Young Boys’un ise tempolu oyunuyla gruba renk katması bekleniyor. Özellikle deplasmandaki maçlarda Young Boys’un öne geçtiği orta sahaların ortadan kaybolduğu eğlenceli mücadeleler görebiliriz.

Şampiyonlar Ligi G Grubu Analizi


Bize göre işlerin en karışık olduğu grup G grubu. Sevilla, Wolfsburg, Salzburg ve Lille’in yer alacağı bu grupta net bir favori yok.

Sevilla’nın diğer ekiplerden biraz daha ayrıldığını söyleyebiliriz. İkincilik için kağıt üzerinde üç takımın da şansı var ama Lille’in sezon başlangıcı, Şampiyonlar Ligi temposuna ayak uyduramayacaklarını gösteriyor. Wolfsburg ise iyi sonuçlar alsa da bizlerin oyun olarak beğenmediği bir ekip. Tabii ki bunlar sezon başı yorumları. 1 ay sonra farklı bir form durumu karşımıza çıkabilir.

Sezon başı itibarıyla Sevilla’nın rakiplerinden ayrıldığı Salzburg’un da sürpriz yaparak bir üst tura çıkabileceği bir grup izlenimi alıyoruz. Grubun seri başı Lille’in grup sonuncusu olması ise bizleri çok şaşırtmayacak.

Şampiyonlar Ligi H Grubu Analizi


Şampiyonlar Ligi H grubunda Chelsea, Juventus, Malmö ve Zenit bir üst tur için yarışacak. İlk iki ekip, rakiplerinden biraz ayrılsa da eğlenceli maçları bu grupta izleyebiliriz.

Zenit sezon başında Claudinho hamlesiyle dikkat çekti. Kadrosu da iyi sayılabilecek seviyede. Malmö ise bize göre müthiş potansiyelli bir teknik direktöre sahip. Tomasson futbolculuk kariyerini adeta devam ettiriyor. Herkesten verim alabilen ve korkusuz bir oyun oynayabilen Malmö de diğer takımlar için işleri zorlaştıracağa benziyor.

Grubun favorisi Chelsea. Juventus’un ise grubun ikincisi olması bekleniyor ama Malmö’nün de Zenit’in de kolay teslim olmayacağı kanaatindeyiz. Beklenenden daha çekişmeli bir grup izleyebiliriz.

Şampiyonlar Ligi 2021/22 Sezonu Hangi Kanalda?


Şampiyonlar Ligi’nde 2021/22 sezonunun yayıncısı EXXEN oldu. Sadece dijital platformdan yapılacak Şampiyonlar Ligi yayınları, Türkiye’deki futbolseverlere farklı bir deneyim sunacak. İlk maçlar öncesinde akıllardaki sorular; altyapı kaldıracak mı? Yayın ne kadar geriden gelecek? Soruların yanıtları, ilk maçlar sonrasında verilecek.

Cevabı verilen sorulardan biri EXXEN’in fiyatı oldu. 34.80 TL’den 59.80 TL’ye kadar değişen fiyatlarda Şampiyonlar Ligi maçlarını EXXEN platformunda izleyebileceksiniz. Cevabı verilen diğer bir soru ise spiker kadrosu olarak karşımıza çıktı. Ertem Şener, Melih Gümüşbıçak gibi isimlerle birlikte S Sport’un başarılı spikerleri Şampiyonlar Ligi’ni EXXEN’de anlatacak.


Futbolun Şehirleri Her Perşembe beIN Sports HD 1’de
Futbolun Şehirleri Her Perşembe beIN Sports HD 1’de
beIN Sports’un sevilen programı Futbolun Şehirleri, her Perşembe beIN Sports HD ...

Lig Merkezi Her Hafta Sonu beIN Sports Haber’de
Lig Merkezi Her Hafta Sonu beIN Sports Haber’de
beIN Sports’un liglerdeki son durumun mercek altına alındığı programı Lig Merkez ...

Final Her Salı beIN Sports HD 1’de
Final Her Salı beIN Sports HD 1’de
Süper Lig’de geride kalan haftanın değerlendirildiği Final programı, her Salı gü ...

Spor Gazetesi Hafta İçi Her Gün 11.00’de Tivibu Spor’da
Spor Gazetesi Hafta İçi Her Gün 11.00’de Tivibu Spor’da
Tivibu Spor’un sevilen programı Spor Gazetesi, hafta içi her gün 11.00’de futbol ...

Kuşak Çatışması Her Çarşamba 21.00’de beIN Sports HD 1’de
Kuşak Çatışması Her Çarşamba 21.00’de beIN Sports HD 1’de
beIN Sports’un sevilen programı Kuşak Çatışması, her Çarşamba 21.00’de izleyicil ...

Kaleci ve Golcü Her Çarşamba 20.00’de beIN Sports HD 1’de
Kaleci ve Golcü Her Çarşamba 20.00’de beIN Sports HD 1’de
beIN Sports’un ilgi çekici programlarından biri olma yolunda ilerleyen Kaleci ve ...

Önder Özen ve Emre Özcan Socrates Dergi’de Türk Futbolunun Sorunlarına Değinecek
Önder Özen ve Emre Özcan Socrates Dergi’de Türk Futbolunun Sorunlarına Değinecek
Socrates Dergi, Youtube’da özel bir seriye başlayacağını duyurdu. Her Cuma günü ...

Muhabir Masası Her Perşembe beIN Sports HD 1’de
Muhabir Masası Her Perşembe beIN Sports HD 1’de
beIN Sports’un 2021/22 sezonuyla birlikte imza atmaya başladığı programlardan Mu ...

beIN Manşet Hafta İçin Her Gün beIN Sports Haber ve beIN Sports HD 1’de
beIN Manşet Hafta İçin Her Gün beIN Sports Haber ve beIN Sports HD 1’de
beIN Sports’un sevilen programı beIN Manşet, hafta içi her gün saat 11.00’de beI ...

beIN Tenis Her Pazartesi 15.00’te beIN Sports Haber’de
beIN Tenis Her Pazartesi 15.00’te beIN Sports Haber’de
beIN Sports’un yeni programlarından beIN Tenis, yaklaşık 2 ay önce yayın hayatın ...
Facebook
Twitter
Instagram
Mobil Uygulamalar
Android