UEFA Avrupa Ligi 2021/22 Sezonu Analizi
12.09.2021 - 12:08

UEFA Avrupa Ligi 2021/22 Sezonu Analizi

UEFA Avrupa Ligi’nde 2021/22 sezonu Çarşamba günü oynanacak maçlarla başlayacak. Farklı bir formatta oynanacak yeni sezonun yayıncısını ve sezondan beklentileri sizler için inceledik.

2021/22 sezonunda UEFA Avrupa Ligi’nde 32 takım yer alacak. Bu takımlardan gruplarını lider bitirenler adlarını son 16 turuna yazdıracak. Gruplarını ikinci sırada bitiren takımlar ise Şampiyonlar Ligi 3’üncüleriyle son 16 turuna yükselmek için karşılaşacak. Avrupa Ligi’nde gruplarda üçüncü olan ekipler ise yollarına UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde devam edecek.

UEFA Avrupa Ligi A Grubu Analizi


A grubunda; Sparta Prag, Brondby, Rangers ve Lyon yer alıyor. Kadro kalitesi olarak Lyon rakiplerinden önde görünse de sürprize açık bir grup futbolseverleri bekliyor.

Peter Bosz yönetiminde Lyon, sezona korkunç bir giriş yaptı. İşin doğrusu uzun vadede toparlayacaklarını gösteren bir emare de yok. Bizce Bosz sezonu tamamlayamayacak. Bununla birlikte kadroları her şeye rağmen bu gruptan çıkmaya yeterli. Grupta ikincilik yarışında ise üç takımın da şansı var. Brondby oldukça tehlikeli bir ekip. Her takıma sorun çıkarabilir. Sparta Prag da aynı şekilde. Rangers ise geçtiğimiz sezonun gerisinde görünse de son İskoçya şampiyonu. 4 takımın da şansının olduğu bu grup eğlenceli maçlar vaat ediyor.

UEFA Avrupa Ligi B Grubu Analizi


B grubunda Real Sociedad, Monaco, PSV ve Sturm Graz yer alıyor. Grupta üç takımın şansı eşit gibi görünüyor. 

Grubun normal şartlarda favorisi Monaco ama onların sezon başlangıcı sorunlu. Bu sezon iyi futbol oynayarak dikkat çeken PSV’yi bu yüzden bir adım daha öne çıkarıyoruz. Sociedad’ın da gruptan çıkma şansı azımsanmayacak derecede fazla. Sturm Graz’ın ise en az 1 maçta sürprize imza atacağı kanaatindeyiz. 

UEFA Avrupa Ligi C Grubu Analizi


Leicester City, Napoli, Legia ve Spartak Moskova’nın yer aldığı C grubunda ideal kadrolar sahada olursa gruptan çıkması beklenen iki ekip Leicester ve Napoli ama ideal kadro ile sahada olurlar mı sorusuna şu an için net bir cevap vermek kolay değil.

Kadrolara bakıldığında Leicester City, grubun bariz favorisi. Spaletti yönetimindeki Napoli’nin de Legia ve Spartak Moskova’nın önünde olduğunu söylemek çok zor değil. Bu iki ekibi zorlarsa Spartak Moskova zorlayacak ama onların da nefesinin yeteceğini sanmıyoruz. 

UEFA Avrupa Ligi D Grubu Analizi


Temsilcimiz Fenerbahçe’nin yer alacağı grupta Frankfurt, Antwerp ve Olympiakos bir üst tur için mücadele edecek. Dengeli olan bu grupta Frankfurt rakiplerinden biraz olsun ayrılıyor.

Geçtiğimiz sezonun son bölümünü kötü geçiren Frankfurt, oyun temposu olarak gruptaki her takımın üzerinde. Diğer yandan savunmada zaman zaman sorunlar yaşayabiliyorlar. Bu sorunlar uzun vadeye yayılırsa diğer takımlara fırsat doğacaktır. Grupta diğer iddialı ekipler Fenerbahçe ve Olympiakos gibi duruyor ama Antwerp’in de şansı az değil.

D grubunda Antwerp’in hücum hattı Frey ve Samatta’dan oluşuyor. Ayrıca yine geçmişte Fenerbahçe forması giyen Olympiakoslu Valbuena Fenerbahçe’ye rakip olacak.

UEFA Avrupa Ligi E Grubu Analizi


Temsilcimiz Galatasaray’ın yer alacağı E grubunda Marsilya, Lazio ve Lokomotiv Moskova bir üst tur için mücadele edecek. Avrupa Ligi’nin en zorlu grubu olarak gösterilen bu grupta şanslar neredeyse eşit.

Hücum gücüyle bu sezon daha potansiyelli duran Marsilya, bir adım öne çıkıyor. Sarri’nin çalıştırdığı Lazio ise Avrupa Ligi’ne önem vermesi durumunda bir üst tur için iddialı olacak. Galatasaray ve Lokomotiv Moskova ise bu iki ekibi zorlamaya çalışacak.

Marko Nikolic, Maurizio Sarri, Jorge Sampaoli ve Fatih Terim gibi üst düzey teknik adamların yer aldığı bu grup, zaman zaman futbolseverler için oldukça öğretici olabilir.

UEFA Avrupa Ligi F Grubu Analizi


Avrupa Ligi’nde en sönük gruplarda F grubunda Kızılyıldız, Ludogorets, Midtjylland ve Braga yer alıyor.

Gruptaki 4 takımı da çok yakından takip etmediğimizi belirtmemiz gerekiyor. Ludogorets kapalı savunmaları aşmakta zorlanan bir ekip. Kızılyıldız da biraz olsun düşük tempoda sezona başladı. Bununla birlikte Dejan Stankovic gibi potansiyelli bir teknik direktöre sahipler. Gruptaki en komple iki takım ise Midtjylland ve Braga. 

UEFA Avrupa Ligi G Grubu Analizi


G grubunda Bayer Leverkusen, Real Betis, Celtic ve Ferencvaros yer alıyor. Takımlar rotasyona gitmez ve bu kupaya önem gösterirse Leverkusen ve Betis diğer iki takımın önünde yer alacaktır. 

Real Betis ve Bayer Leverkusen kadro olarak iki takımın önünde olsa da Celtic ve Ferencvaros bu iki ekibi zorlayabilir. Furuhashi önderliğinde ilgi çekici bir sezon geçiren Celtic, bu iki takıma sorun çıkarabilir. Ferencvaros da özellikle iç saha maçlarında farklı bir oyun ortaya koyabiliyor. Daha çok savunmaların konuşacağı bir grup beklentisi içindeyiz.

UEFA Avrupa Ligi H Grubu Analizi


West Ham, Rapid Vien, Genk ve Dinamo Zagreb’in yer alacağı grupta bariz bir şekilde West Ham öne çıkıyor ama rotasyon yaparlarsa işler değişebilir.

Kadro ve oyun olarak gruptaki üç takımın West Ham’a yaklaşması kolay değil. Bununla birlikte diğer üç takımın ikincilik için şansları eşit. Bir takımı ayırmak gerekirse hücum gücü daha potansiyelli olan Genk’i rakiplerinin önüne koyarız.

UEFA Avrupa Ligi 2021/22 Sezonu Hangi Kanalda?


UEFA Avrupa Ligi’nde 2021/22 sezonunda tüm maçlar EXXEN platformunda olacak. EXXEN’in aylık üyelik fiyatı 34,80 TL’den 59,80 TL’ye kadar değişiyor. S Sport spikerleri ile birlikte Ertem Şener ve Melih Gümüşbıçak sezon boyunca maçların heyecanında futbolseverlerin karşısına çıkacak.

Facebook
Twitter
Instagram
Mobil Uygulamalar
Android