ABD’de Premier Lig Yayın Hakları İçin 2 Milyar Dolar Ödeme Yapılması Bekleniyor
16.09.2021 - 14:19

ABD’de Premier Lig Yayın Hakları İçin 2 Milyar Dolar Ödeme Yapılması Bekleniyor

Dünyanın en popüler ligi Premier Lig’in ABD’deki yayıncısının kim olacağı merak konusu. NBC ile yıllık 150 milyon dolarlık bir anlaşma yapan Premier Lig’in, yeni yayın anlaşmasında 6 yıllık 2 milyar dolar elde etmesi bekleniyor.

Premier Lig’in ABD’deki yayıncısı 9 yıldır NBC. Yıllık 150 milyon dolarlık ödeme yapılan bu anlaşmanın son senesine girildi. Bloomberg’in haberine göre NBC de Premier Lig de yeni anlaşma imzalamak için hevesli ama Premier Lig yönetimi NBC’de ısrarcı değil. Zira yeni anlaşmanın, mevcut anlaşmanın iki katı değerine yapılma ihtimali azımsanmayacak derecede fazla.

NBC’nin Ücreti İki Katına Çıkarması Gerekecek


Mevcut anlaşma gereği Premier Lig'e yıllık 150 milyon dolar ödeme yapan NBC, Premier Lig yayın haklarının yeni sezonda da sahibi olmak için oldukça hevesli. Bununla birlikte NBC’nin yeni dönem Premier Lig yayın haklarını satın alması için bu tutarı en az iki katına çıkarması gerekiyor. Bu da 6 yıl için 2 milyar dolardan fazla bir para ödenmesi anlamına geliyor.

Birçok Önemli Şirket Premier Lig Yayın Hakları İçin Kapıda


NBC’nin Premier Lig ile anlaşamaması durumunda birçok şirketin bu yayın hakları için sırada olduğu belirtiliyor. Disney, WarnerMedia ve CBS’nin teklif vermeye hazır olduğu biliniyor. Bütün bunlarla birlikte Premier Lig’in de NBC’den memnun olduğu dile getiriliyor. Öte yandan Premier Lig, mevcut yayın hakkı fiyatının ikiye hatta üçe katlanabileceğinin de farkında.

Spor içeriği konusunda atılım yapan Disney’in Premier Lig yayın hakları için agresif olması bekleniyor. Geçtiğimiz yıl La Liga yayın haklarını, sezonluk 175 milyon dolara satın almışlardı. Premier Lig için de en az 250 milyon doları gözden çıkarabilecekleri tahmin ediliyor.

Premier Lig yönetimi ise yayınların tamamen dijital platformlardan veya Pay-TV platformundan yayınlanmasına sıcak bakmıyor. Bir karma teklif sunacak şirketin öne çıkması bekleniyor. Şu an için favori NBC gözükse de önümüzdeki günlerin çok şeye gebe olduğunu söylemek gerek.

Facebook
Twitter
Instagram
Mobil Uygulamalar
Android