Amerika Açık Çin’de 40 Milyon İzleyiciye Ulaştı
16.09.2021 - 14:10

Amerika Açık Çin’de 40 Milyon İzleyiciye Ulaştı


Geçtiğimiz günlerde sona eren Amerika Açık, Çin’de 14 gün boyunca 40 milyon kişi tarafından takip edildi. Weibo uygulaması tarafından yapılan yayınlar da birçok kişinin ilgisini çekti.

Amerika Açık, Çinli sporseverlerin fazlasıyla ilgisini çekti. Yaklaşık 4 yıl önce Çin sosyal medyası Weibo’ya adım atan Amerika Açık resmi hesabı, kitlesini bu sayede büyütmeyi başardı. Bu yılki Amerika Açık’ta annesi Çinli olan Emma Raducanu’nun şampiyon olması da Çinli sporseverlerin dikkatini çekti. Bu sayede Amerika Açık, Çin’de tam 40 milyon izlenme sayısına ulaştı. Ayrıca çiftlerde de Zhang Shuai’nin şampiyon olması bu sayıyı etkiledi.

Amaç Çinli Sporseverleri Amerika Açık’a Yaklaştırmaktı


Weibo uygulaması üzerinden özel içerikler sunan Amerika Açık hesabı, bu uygulamada 1 milyon takipçiyi geçmeyi başardı. USTA yöneticilerinden Amanda Wright da Çin pazarının kendileri için oldukça önemli olduğunu dile getirdi.

Çin’deki hayranlarımıza eğlenceli içerik sunmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Amaç, Çinli sporseverleri Amerika Açık’a yaklaştırmaktı. 14 gün boyunca canlı yayın formatımızla bunu başardığımızı düşünüyorum.

Amerika Açık Kadınlar Finali İngiltere’de Açık Kanalda Yayınlandı


Amerika Açık’ın Çin ile birlikte ilgi çektiği bir diğer ülke İngiltere’ydi. Finalde İngiliz Emma Raducanu’nun yer alması, maçın açık kanala alınmasını sağladı. Yayıncı Amazon Prime ile birlikte Kanal 4 ekranlarından yayınlanan bu final, İngiltere’de 9.2 milyon izleyiciye ulaştı. Bu final, Amazon Prime’ın şimdiye kadarki en çok izlenen tenis maçı unvanını kazandı.

Kanal 4 tarafından yapılan açıklamada ise 12.6 milyon kişinin en az 3 dakika mücadeleye baktığı belirtildi. Karşılaşmayı 16-38 yaş arasındaki kişilerin %48’inin takip etmesi ise dikkat çekti.

Türkiye’de İzlenme Sayıları Paylaşılmıyor


Amerika Açık ve diğer organizasyonlar özelinde Türkiye’de izleyici sayıları ne yazık ki kamuoyuyla paylaşılmıyor. Geçtiğimiz yıllarda reyting sonuçlarının ilk 100 olarak açıklanmasıyla birtakım fikirler elde edilebiliyordu ama artık reyting sonuçları da sadece ilk 10 sıra için açıklanıyor. Durum böyle olunca Türkiye’de bir müsabakanın ne kadar izlendiği bilinmiyor.

Facebook
Twitter
Instagram
Mobil Uygulamalar
Android